ELEKTRIČNI STOPNIŠČNI VZPENJALNIKI - CARGOMASTER

Nemški proizvajalec Alber Antriebstechnik GmbH že od leta 1982 proizvaja sisteme za vzpon in spust tovora skozi stopnišča. Z leti izkušenj so svojo paleto produktov izpopolnili. Danes proizvajajo profesionalne stopniščne vzpenjalnike za vsakodnevno, zahtevno uporabo.Vsi modeli so kompaktni in odražajo nemško kakovost, ki jo boste cenili. Različni modeli nudijo kapaciteto nosilnosti od 120 kg do 400 kg. Na voljo so različne velikosti nakladalnih plošč ter številni dodatki, da stopniščni vzpenjalnik prilagodimo prav vašim potrebam. Država proizvajalka: Nemčija, CE (Conformité Européenne).

C120

Nosilnost: 120 kg
Namen uporabe: lažji paketi

Financiranje že za 55,24€ / mesec

CC160

Nosilnost: 160 kg
Namen uporabe: vsestranska uporaba

Financiranje že za 62,30€ / mesec

CC200

Nosilnost: 200 kg
Namen uporabe: vsestranska uporaba

Financiranje že za 66,32€ / mesec

A142

Nosilnost: 140 kg
Namen uporabe: bela tehnika

Financiranje že za 57,28€ / mesec

A350

Nosilnost: 350 kg
Namen uporabe: težki, visoki predmeti

Financiranje že za 69,33€ / mesec

C400

Nosilnost: 400 kg
Namen uporabe: težki predmeti, vertikalni dvig

Financiranje že za 123,02€ / mesec

C141

Nosilnost: 140 kg
Namen uporabe: vsestranska uporaba

Financiranje že za 57,88€ / mesec

C141 Vario

Nosilnost: 140 kg
Namen uporabe: vsestranska uporaba

Financiranje že za 58,68€ / mesec

Vario-Max

Nosilnost: 160/170 kg
Namen uporabe: za prevoz oseb

Financiranje že za 103,79€ / mesec

VIDEO PREDSTAVITEV

DODATNA OPREMA ZA STOPNIŠČNE VZPENJALNIKE

POGOSTA VPRAŠANJA

Kako deluje stopniščni vzpenjalnik?

Enostavno

Vsi modeli AAT CargoMaster imajo vgrajen sistem za električno pomikanje skozi stopnišča. Z dodatnimi nogicami se vzpenjalnik sam dvigne na naslednjo stopnico. Upravljanje je enostavno, s pritiskom na gumb. Hitrost pomikanja lahko prilagajate med delovanjem.

Lahko vzpenjalnik ob spustu uide po stopnicah?

Ne more

Stopniščni vzpenjalnik ima vgrajene gumijaste blokade, ki vas zanesljivo zaustavijo na robu stopnice. Tako lahko brez skrbi vzpenjalnik pripeljete do roba vsake stopnice. Sistem omogoča tudi popravke pozicije na stopnici, če se morate pomakniti bolj levo ali desno.

Potrebujemo za prevoz vzpenjalnika kombi?

Ne potrebujemo

CargoMaster ima zložljive ročaje in pri večini modelov tudi zložljive nakladalne plošče. Zložen vzpenjalnik vzame zelo malo prostora, zato ga lahko peljete tudi v osebnem vozilu.

Bo baterija zdržala celotno selitev?

Brez skrbi

Vsi modeli CargoMaster imajo snemljive baterije. V primeru intenzivne uporabe priporočamo nakup dveh baterij, tako medtem eno polnite, ko z drugo delate. Opcijsko je na voljo tudi polnilec 12V za polnjenje baterije v vozilu med vožnjo.

Kako dolgo življenjsko dobo ima baterija?

Do 5 let

Priložene baterije lahko stopniščni vzpenjalnik napajajo z energijo tudi 5 let. Vendar pozor, to je odvisno od polnjenja baterije. Polniti jo moramo sproti. Bateriji najbolj škoduje popolno izpraznjenje, večkratno popolno izpraznjenje jo sčasoma uniči. Zvočni opomnik vas bo zato pravočasno med delovanjem spomnil, da je potrebno polnjenje.

Kaj je funkcija ComfortStep?

Preprečevanje pretresanja

AAT je razvil program delovanja ComfortStep za preprečevanje pretresanja občutljivega tovora. Ta funkcija poskrbi, da se vzpenjalnik med vzponom ali spustom s stopnice samodejno upočasni in tako ublaži tresljaje. Ta funkcija je izklopljiva.

Kaj je funkcija SingleStep?

Samodejna zaustavitev

Ta varnostna funkcija poskrbi, da se stopniščni vzpenjalnik ob vsakem zaključenem ciklu vzpona ali spusta s stopnice, zaustavi. Za vsako stopnico morate tako ponovno pritisniti na gumb za delovanje. Za popoln nadzor, ko vzpenjalnika še nismo vajeni ali imamo naložen težji tovor. V nasprotnem primeru jo preprosto izklopimo.

Ali lahko stopniščni vzpenjalnik preobremenimo?

Načeloma ne

Vsi modeli CargoMaster imajo zmogljivo modularno zasnovo in vzpenjalni mehanizem, ki dovoljujeta še nekaj variacije pri nosilnosti navzgor. Vendar preveliko preobtežitev sistem zazna in ne prične z delovanjem. Za dolgo življenjsko dobo je vsekakor bolje poseči po modelu z večjo nosilnostjo.