DODATNA OPREMA ZA STOPNIŠČNI VZPENJALNIK

Vaš stopniščni vzpenjalnik je nemalokrat potrebno prilagoditi različnim oblikam tovora. Na voljo so dodatki za visoke, okrogle ali ozke predmete. Proti praskam ali zdrsu so na voljo gumirane in tapicirane stene za naslon tovora. Nakladalne plošče so lahko večje, z več širine in globine. Na voljo je tudi posebno držalo za dostavo balonov s pitno vodo. Podaljšani ročaji nudijo lažji prenos visokih predmetov. 

Dodatna oprema za stopniščni vzpenjalnik

Širok izbor nakladalnih plošč

Na voljo je širok izbor različnih dimenzij nakladalnih plošč, ki vam bodo zagotovila varno nosilnost vašega tovora s stopniščnim vzpenjalcem. Dimenzije se razlikujejo tudi glede na izbrani model stopniščnega vzpenjalnika CargoMaster. V primeru, da potrebujete individualno oblikovano nakladalno ploščo, proizvajalec vašim željam prisluhne. Vse nakladalne plošče so zložljive, zato stopniščni vzpenjalniki CargoMaster v vozilu ne zavzamejo veliko prostora.

Dodatna oprema za stopniščni vzpenjalnik

Gumirana ali pnevmatska kolesa

CargoMaster stopniščni vzpenjalci so standardno opremljeni s kolesi, ki imajo polno gumo. Taka kolesa so odporna proti udarcem in vbodom, hkrati nudijo dolgo dobo koristnosti. Za doplačilo pa imate na izbiro tudi pnevmatska kolesa, v sivi ali črni barvi.

Dodatna oprema za stopniščni vzpenjalnik

Nastavek za balone z vodo

Na voljo je držalo za okrogle predmete, kot so baloni za vodo in ostale tekočine v 20 literskih plastenkah.

Dodatna oprema za stopniščni vzpenjalnik

Jeklene stopnice za dostavna vozila

Zahvaljujoč tem stopnicam, lahko stopniščni vzpenjalnik z naloženim tovorom udobno naložite in razložite v vaše dostavno vozilo ali na prikolico. Na voljo so pomične jeklene stopnice z višino 3, 4, ali 5 korakov. Če ima vaše vozilo vlečno kljuko, potrebujete pomožne stopnice z dodatno podporo. Nosilnost takšnih stopnic je 350 kg ali 500 kg.

Dodatna oprema za stopniščni vzpenjalnik

Paket baterij

Z dodatnim paketom baterij za stopniščni vzpenjalnik CargoMaster si zagotovite večji domet premagovanja stopnic in nadstropij. Baterije so zlahka odstranljive in tako primerne za hitro polnjenje, tudi v vozilu (12V). S to prilagodljivostjo stopniščni vzpenjalnik CargoMaster nudi domet delovanja brez konkurence.

Dodatna oprema za stopniščni vzpenjalnik

Avtopolnilec

Če imate na eni vožnji veliko različnih strank in dostav, vam nemški proizvajalec AAT ponuja možnost polnjenja vašega CargoMaster stopniščnega vzpenjalca v vozilu. Tako bo baterija vedno napolnjena, do vaše stranke boste prišli pripravljeni. Dobavljivo v 12V ali 24V različici.

Dodatna oprema za stopniščni vzpenjalnik

Polnilec

Polnilec je že priložen v paketu ob nakupu CargoMaster stopniščnega vzpenjalca. Samodejni polnilec se ob zaključku polnjenja izklopi.

Dodatna oprema za stopniščni vzpenjalnik

Transportno kolo

S tem transportnim kolesom za stopniščni vzpenjalnik CargoMaster, lahko potiskate tovor na ravni površini z minimalnim fizičnim naporom, saj teža tovora sloni na tem kolesu. Preklop med stopniščnim vzpenjalnikom za stopnice in transportnim kolesom je enostaven. Na takšen način lahko enostavno višji tovor pripeljete skozi vrata.

Dodatna oprema za stopniščni vzpenjalnik

Samodejni pritrdilni trak

Stopniščni vzpenjalnik CargoMaster je v paketu s standardnim pritrdilnim trakom, ki ga okoli tovora pričvrstite ročno. Na voljo pa imate tudi samodejni pritrdilni trak, ki sam sproti uravnava zatesnjenost okoli nameščenega tovora. Tak trak ima tudi samodejni povratni navoj. Dolžina traku je 3 metre, širina 5 centimetrov.

Dodatna oprema za stopniščni vzpenjalnik

Zadnja stena za naslon tovora

Dodatno je lahko na vaš stopniščni vzpenjalnik CargoMaster montirana zadnja stena, ki tovor ščiti pred zdrsom ali morebitnimi praskami. Na voljo je v tekstilni ali gumirani izvedbi.

Dodatna oprema za stopniščni vzpenjalnik

Podporni lok za višje predmete

To je dodatna opcija za naslon višjih predmetov, da se lažje vzpenjate s CargoMaster skozi stopnišča. Primeren je za transport višjih predmetov, saj imate tako več prostora za bolj pokončno držo pred stopniščnim vzpenjalcem na stopnicah. Dodatna držala pomagajo izboljšati center težnosti za lažje obvladovanje.

Dodatna oprema za stopniščni vzpenjalnik

Nastavek za belo tehniko

Če dostavljate pretežno belo tehniko, je proizvajalec posebej za vas ponudil nastavek za gospodinjske aparate. Tako ima stopniščni vzpenjalnik širši naslon, ki je odet v tekstil, da se novi gospodinjski aparati med transportom ne opraskajo, hkrati je v kombinaciji tudi daljši pritrdilni trak s širino 510 – 630 mm.

Dodatna oprema za stopniščni vzpenjalnik

Nastavek za okrogle predmete

Če prenašate visoke in okrogle predmete, ki vam sicer naslonjeni lahko hitro uidejo, stopniščni vzpenjalnik CargoMaster nudi rešitev za okrogle predmete. S prilagodljivimi držali lahko nastavite dovolj širine, ki predmet čvrsto držijo v naslonjeni poziciji. Na sliki je dodatek na modelu C400, z dodatnim električnim vertikalnim dvigom.

Dodatna oprema za stopniščni vzpenjalnik

Vertikalni dvig

Vaš profesionalni stopniščni vzpenjalnik CargoMaster lahko opremite tudi z vertikalnim dvigom. V tem primeru stopniščni vzpenjalnik, podobno kot paletni viličar, stoji na nogah, kadar ga vozite po ravnem. Na stopniščih deluje enako kot različice brez tega dodatka. Vertikalni dvig vam bo olajšal nakladanje in razkladanje predmetov iz vašega dostavnega vozila. Na sliki zgoraj je različica z ročnim dvigom, izberete pa lahko tudi električni dvig.

Dodatna oprema za stopniščni vzpenjalnik

Nakladalna plošča za vertikalni dvig

Priključek vertikalni dvig ima serijsko dve vilici. Vendar na vilici lahko dodatno zapnete tudi nakladalno ploščo, torej imate v enem stopniščnem vzpenjalcu možnost dvigovanja manjših palet ali klasičnega dviga tovora s ploščo. Vilice so lahko tudi podaljšljive.