Ogled proizvodnje stopniščnih vzpenjalnikov CargoMaster v Nemčiji

V nemškem mestecu Albstadt že več kot 40 let razvijajo in proizvajajo stopniščno tehniko za transport ljudi in tovora skozi stopnice. Na fotografijah si lahko ogledate, kako nastajajo sestavne komponente in proizvodnja stopniščnega vzpenjalnika CargoMaster. Vsi zunanji partnerji, ki zagotavljajo različne komponente, so previdno izbrani in vseskozi poteka strog nadzor kakovosti. Dobavitelji so okoliški nemški obrtniki. Vsi vzpenjalniki so sestavljeni ročno, delo zahteva natančnost. Proizvodnja poteka v več sklopih, na koncu je prav vsak stopniščni vzpenjalnik CargoMaster, preden zapusti proizvodno linijo, testiran na oddelku za testiranje, kjer preverijo: največjo kapaciteto nosilnosti, do milimetra natančno izmerjeno poravnavo različnih delov šasije, stabilnost, delovanje mehanskih zavor, vse elektronske funkcije. Vsi naši prodani stopniščni vzpenjalniki CargoMaster se zato uporabljajo brez okvar, edine servisne storitve predstavljajo poškodbe in obraba potrošnih materialov.

Primerjalni test konkurence in kitajskih kopij

Proizvajalec Alberantriebstechnik je priskrbel tudi nekaj modelov ostalih ponudnikov iz Evrope kot tudi kitajske kopije. Vse smo preverili in testirali. Razvojni inženirji so nam na vsakemu modelu pokazali in razložili, zakaj točno ima nemški CargoMaster določene mehanizme narejene kot jih ima; zakaj se elementi za upravljanje nahajajo točno tam, kjer se. Argumentirali so, kako skrbijo za ergonomijo in končno najboljšo izkušnjo uporabnika – o vsem smo se prepričali tudi sami. Na trgu se nahajajo različni ponudniki, pri večini modelov smo bili presenečeni, kako nerodno in neintuitivno je upravljanje nujnih funkcij. Pri nekaterih modelih smo bili žal tudi šokirani nad samo nevarnostjo uporabe produkta.

Zastopanje odličnega partnerja, nemškega proizvajalca Alberantriebstechnik Gmbh, nam je še v toliko večje zadovoljstvo, zaupanje v stopniščni vzpenjalnik CargoMaster je neomajno.