CE - Conformité Européenne ali China Export

Ali poznate razliko med pravim evropskim CE certifikatom (Conformité Européenne) in kitajsko varljivo oznako CE, ki ne pomeni nič drugega kot China Export?

Vsako resno podjetje se zaveda, da mora vsak kos delovne opreme biti v skladu z določenimi standardi za varnost pri delu, saj so v primeru poškodb stroški tožb enostavno previsoki, če se izkaže, da je zaposlena oseba uporabljala opremo, ki ne ustreza niti osnovnim standardom – na primer CE.

Kakovostni evropski proizvodi, s pridobljenim pravim evropskim certifikatom CE, nudijo brezskrbno dolgoročno uporabo in varnost pri delu, saj je gonilo razvoja proizvoda dolgoročno zadovoljstvo uporabnika in dolgotrajnost proizvoda, posledično kasneje seveda tudi ponovni nakup zaradi dobre uporabniške izkušnje. Uporabljeni so izključno kakovostni materiali, vgrajene preverjene evropske komponente, nadomestni deli so dobavljivi še leta kasneje, izračunane so pravilne vrednosti – na primer center težnosti viličarja. Takšni proizvajalci sodelujejo z distributerji, ki nudijo zanesljivo poprodajno podporo: dobro poznavanje viličarja, takojšen servis, rezervni deli na zalogi, možnost nadomestnega viličarja. V primeru kakršne koli neprijetnosti smo oddaljeni le en telefonski klic – ne ostanete sami. Vsi skupaj torej skrbimo za dolgoročno zgodbo o sodelovanju in posledično uspehu.

To zagotovo ne drži za izdelke z varljivo oznako CE – China Export, kjer je gonilo proizvodnje le eno: čim nižja cena, seveda za ceno porazne uporabniške izkušnje, stroška lastništva in tudi varnosti. Žal to potegne za seboj pravo ceno: uporabljeni so slabi in celo napačni materiali, vgrajene najcenejše komponente brez preverjanja delovanja, izračunane napačne vrednosti stabilnosti. Končna teža izdelka je nenormalno prevelika, vgrajena so neprimerna, premajhna kolesa s poceni najlon materialom, elektromotor in hidravlični sistem sta paket presenečenja. Takšni proizvajalci gledajo le na obseg proizvodnje, zgodba se tukaj konča – ni izbranih preverjenih distributerjev, ki bodo morali kupcem zagotavljati določen nivo poprodajne podpore. Ob okvari razumljivo zato ni ustrezne poprodajne podpore, zato ste prepuščeni različnim zunanjim servisom, ki seveda hitro pokrijejo prihranjeno razliko pri nakupni ceni. V primeru poškodbe zaposlenega pa je delodajalec s CE – China Export izdelkom na zares tankem ledu v primeru tožbe.

Nakupna cena se na koncu amortizacijske dobe razlikuje za polovico enega espressa na dan – brez upoštevanih popravil v lastni režiji in stresa zaradi iskanja primernih delov po celem svetu, brez upoštevanega razočaranja ob uporabi. Je vredno?

EVROPSKA KVALITETA

Finski proizvajalec Frendix Oy izbira izključno najbolj kakovostne komponente, zato je lastništvo Innolifta stroškovno zelo ugodno. Samonakladalni viličar Innolift je proizveden na Finskem, premišljeno uporabljeni materiali omogočajo najmanjšo možno lastno težo, dimenzije so prilagojene čim boljši uporabi viličarja v kombiju. Innolift ustreza vsem evropskim direktivam za varno uporabo viličarja, pridobljen je tudi CE certifikat (Conformitè Europëenne).

INNOLIFT SESTAVLJA

Flag_of_Germany.svg

hidravlični sistem Rexroth Bosch

1280px-Flag_of_Slovenia.svg

dvižni elektromotor Mahle

Flag_of_Germany.svg

baterija Exide Excel

1280px-Flag_of_Slovenia.svg

pogonski elektromotor Mahle

Flag_of_Germany.svg

poliuretan kolesa Blickle

VAS ZANIMA BREZPLAČNA PREDSTAVITEV?

KONTAKTIRAJTE NAS