Stopniščni vzpenjalnik AAT CargoMaster vs. stopniščni goseničar Zonzini

Vsi, ki skozi stopnišča premikate težji tovor, imate na voljo odlično rešitev. Za profesionalno uporabo poznamo nemške stopniščne vzpenjalnike CargoMaster in italijanske stopniščne goseničarje Zonzini. Stopniščni vzpenjalniki CargoMaster so odlična izbira za hitre in okretne premike, stopniščni goseničarji Zonzini pa so priporočljivi za težje obremenitve, saj je celotna teža sloni prav na goseničarju, uporabnik pa ga le upravlja preko joystick ročice. Pri obeh izbirah so seveda na voljo številni dodatki, ki osnovno izvedenko prilagodijo vaši situaciji. V nadaljevanju vam bomo predstavili prednosti obeh, da se boste lažje odločili, katera izbira je najbolj primerna v različnih situacijah.

Profesionalni stopniščni vzpenjalniki AAT CargoMaster

Izredno kompaktni in vzdržljivi, proizvedeni v Nemčiji, odražajo pravo nemško kakovost in dolgotrajnost. Stopniščni vzpenjalniki CargoMaster ne potrebujejo rednega vzdrževanja, le pravočasno polnjenje baterije. Modularno aluminijasto ohišje nudi možnost za številne dodatke in prilagoditve. Na voljo so nosilnosti 120 kg, 140 kg, 160 kg, 200 kg, 350 kg in 400 kg. Različni modeli so namenjeni na primer dostavam bele tehnike, ali vsestranski uporabi za prenos različnega materiala pri adaptacijah in podopolagalstvu, ali prenosu visokih in okroglih predmetov kot so plinske jeklenke za tehnične pline, ali za različne tiskalnike, peči, pohištvo in drugo. Poklopne nakladalne plošče so različnih dimenzij. Ročaji so prilagodljivi po višini in naklonu. Vzpenjalniki se tako zlahka pospravijo v osebno ali dostavno vozilo.

Polno avtomatizirani stopniščni goseničarji Zonzini Domino Automatic in Skipper

Stopniščni goseničar nudi najbolj dovršeno in lahkotno premikanje s težkimi bremeni skozi stopnišča. Vsa teža sloni na goseničarju, ki se samodejno pomika s pomočjo gumiranih gosenic. Gumirani gosenici ne poškodujeta talnih oblog in ne puščata sledi. Vsaka gosenica ima svoj elektromotor in tako goseničar tudi samodejno zavija. Stabilnost na stopnicah goseničarji Zonzini ohranjajo sami s pomočjo električnega prilagajanja naklona. Vi le upravljate goseničar preko joystick ročice. Na voljo sta dve izvedenki, Domino Automatic z nakladalno platformo, ki vedno ostane v čim bolj horizontalni poziciji (odlično na primer za tiskalnike, kjer lahko pride do izlitja črnil zaradi naklona), ter Skipper za visoke predmete, ki so lahko v naklonu (odlično za stavbno pohištvo, visoke hladilnike, sefe in podobno). Nosilnosti 160 kg, 300 kg ali 400 kg.

Za okretne in hitre premike po stopnicah, kjer je tovor lahko v naklonu, so primerni stopniščni vzpenjalniki AAT CargoMaster

Če imate tovor težak do 200 kg ali 300 kg in želite skozi stopnišča hitro, so najbolj okretni stopniščni goseničarji CargoMaster. Ponujajo lahkotno in hitro pomikanje po ravnem, hkrati pa tudi hitro delujejo na stopnicah. Najbolj idealno je delati z bremeni do 200 kg, oziroma tudi do dobrih 300 kg, če tovor ni previsok, da v naklonu ne pritiska preveč na vas. Za belo tehniko, material za adaptacije, brusilne in druge stroje, za velike balone s pitno vodo, za različne plinske jeklenke, pohištvo, za različne pakete, bo to vsekakor prava izbira. Pomikali se boste hitro in okretno, na robu stopnic pa vas bo ob spustu varno zaustavila mehanska blokada koles.

Za tovor z veliko težo ali z večjo dimenzijo, ki po možnosti tudi ne sme biti v naklonu, so primerni stopniščni Goseničarji Zonzini Domino Automatic

Srednje visoki in težki sefi so lahko hitro pretežki, da bi jih sami varno prekucnili v naklon in jih tako tudi držali skozi stopnišča v naklonu – prava rešitev so stopniščni goseničarji Zonzini Domino Automatic. Profesionalni tiskalni oziroma kopirni stroji in druge podobne naprave, ki med premikanjem ne smejo biti v naklonu – tudi tukaj so prava rešitev stopniščni goseničarji Zonzini Domino Automatic. Z nosilnostjo do 400 kg boste tovor brez fizičnega napora varno prepeljali skozi stopnišča. Platforma s tovorom bo medtem ostala v čim bolj horizontalni poziciji, ki jo samodejno uravnava – s tem tudi ohranja stabilnost na stopnišču. Gre za zahtevnejše premike, kjer tudi več oseb ne more tovora premikati, hitrost je primerna teži. Torej, tukaj ne gre za zelo hitro premikanje, ampak za nadzorovano, učinkovito in varno premikanje težjih in zahtevnejših premikov skozi stopnišča. Na voljo številni dodatki za različne predmete.

Za težke požarne omare, visoke predmete in stavbno pohištvo je primeren Zonzini Skipper

Zonzini Skipper je stopniščni goseničar, ki tovor med premikanjem drži v naklonu. Primerno je za razne sefe, požarne omare, pohištvo in stavbno pohištvo. Za vse težje ali zelo nerodne predmete, ki so med delovanjem lahko v naklonu. Stopniščni goseničar Zonzini se premika skozi stopnišča z gumiranimi gosenicama. Upravljanje poteka preko joystick ročice, kjer tudi sami prilagajate naklon predmeta in tako preko dotika na gumb skrbite za stabilnost in premik na stopnicah. Težko fizično delo parih oseb tako pravi ena oseba, varno in samostojno. Za hitrejši premik po ravnih stopnicah je na voljo platforma s kolesi. Tudi tukaj gre na stopnicah za zahtevnejši premik, čemur je tudi primerna hitrost delovanja.

VAS ZANIMA BREZPLAČNA PREDSTAVITEV?

KONTAKTIRAJTE NAS