Novi OFF-TERRAIN samonakladalni viličar: Frendix INNOLIFT ERT

Originalni samonakladalni viličar ima razvoj in proizvodnjo na Finskem že 30 let.

Sedaj je Finski proizvajalec, FRENDIX OY, predstavil novi model viličarja Frendix INNOLIFT za terensko uporabo,  in sicer v dveh izvedenkah: Frendix INNOLIFT ERT1000.1250 ter Frendix INNOLIFT ERT1000.1500.

Terenski viličar Frendix INNOLIFT je mobilni viličar in se sam natovori v dostavno vozilo, da lahko dostavljeni tovor pri stranki samostojno in hitro raztovorite s svojim viličarjem. INNOLIFT ERT nudi 1000 KG kapacitete dviga, ima sredinsko pogonsko kolo, fi-20 gumirana kolesa in oddaljenost od tal 8 cm. Viličar je opremljen tudi s posebnimi sredinskimi kolesci, ki jih poganja elektromotor in tako z uporabo daljinca viličar samodejno zapeljete v vozilo oziroma iz vozila – takrat, ko je glavno pogonsko kolo v zraku.

Pomična sredinska kolesa so na zunanji strani dimenzije palete in tako je viličar maksimalno stabilen tudi na neravnem terenu, na pesku, na travi. Kljub širši dimenziji viličarja, INNOLIFT ERT še vedno lahko parkirate tudi v dostavna vozila furgon, saj je največja zunanja širina 135 cm, ravno dovolj, da gre viličar še med koloteki v tovornemu prostoru furgona.

Na voljo sta dve višini dviga:

Frendix INNOLIFT ERT1000.1250: 1300 mm (naklad Euro palete na 1100 mm)

Frendix INNOLIFT ERT1000.1500: 1500 mm (naklad Euro palete na 1300 mm)

 

Uporaba: ogrevanje – dostava sekancev in drv, dostava pelet, gradbeništvo – dostava gradbenega materiala, kamnoseštvo – dostava kamnitih izdelkov, strojegradnja – dostava težjih strojev, kmetijstvo – dostava pridelkov in surovin, mlin – dostava moke.