Ločimo originalni Frendix Innolift od nevarnih kitajskih kopij

Kaj pomeni center težnosti 400 mm ali 600 mm?
Kaj pomeni kitajski nateg CE: Chinese Export?

Originalni samonakladalni mobilni finski viličar Frendix Innolift je bil razvit v poznih 90-ih letih na Finskem. Viličar Frendix INNOLIFT je bil tudi patentiran.

V TREH DESETLETJIH je finski proizvajalec Frendix Fi vse modele mobilnih samonakladalnih mobilnih viličarjev Frendix INNOLIFT razvijal v skladu z njihovo strogo vizijo:

• nuditi čim večjo kapaciteto dviga teže vašega tovora
• odvzeti čim manj nosilnosti vašega dostavnega vozila
• odvzeti čim manj prostora vašega dostavnega vozila
• ustrezati vsem strogim evropskim zahtevam
• nuditi zanesljivo servisno podporo

DA, USPELO JIM JE: vsi modeli samonakladalnih mobilnih viličarjev Frendix INNOLIFT imajo vse večjo kapaciteto dviga in vsakokrat manjšo lastno težo.

Poleg tega imajo že tri desetletja vsi viličarji Frendix INNOLIFT pridobljene prave evropske certifikate in ustrezajo vsem evropskim razpisom za varno uporabo viličarjev. Tako je vaše podjetje zavarovano pred vsemi skrbmi in poškodbami.

Kaj pomeni 600 mm centra obremenitve?

Originalni Frendix INNOLIFT ima testirano najmanjši dopusten center težnosti 600 mm. To zagotavlja stabilnost in varno uporabo. Tudi pri visoko dvignjenem tovoru, se viličar Frendix Innolift ne prevrne naprej.

Kitajske kopije imajo 400 mm center obremenitve: to zagotavlja, da se kitajski nizkocenovni viličarji ob visoko dvignjenem tovoru, prevračajo naprej. Razlog je napačno konstruiranje in uporaba pretežkih materialov.

Zakaj je pomembno za vaše podjetje, da ima viličar pravi, evropski CE certifikati?

Varnost uporabnika viličarja in varnost vašega podjetja pred morebitnimi tožbami v primeru nesreče pri delu z viličarjem.

Frendix Innolift ustreza vsem strogim evropskim direktivam za varno uporabo stroja pri delu, zato ima pridobljeni certifikat Europeene Comformite (vsem znani CE).

Kitajske kopije imajo vedno le varljivo oznako CE, ki vas hitro zavede in mislite, da je to evropski CE certifikat. Vendar pozor, kitajski CE pomeni le China Export. Kitajski proizvajalec, ki vas načrtno zavaja, za evropski prostor ne more pridobiti dragega evropskega CE certifikata, ker njihova kopija ne ustreza niti osnovnim standardom za varno uporabo. Tako se hitro zgodi, da v primeru poškodbe vašega zaposlenega s proizvodom, ki ima varljivi kitajski CE znak, vaše podjetje pravno ni zaščiteno in v primeru tožbe vso odgovornost nosi vaše podjetje.