Pametni dodatki – za vse situacije v transportu

 

Stopniščni vzpenjalnik CargoMaster pride v paketu s standardno nakladalno ploščo, polnilcem, z baterijo in s pritrdilnim trakom za tovor. Ker se proizvajalec zaveda raznolikosti potreb v različnih dejavnostih, je na voljo tudi širok izbor različnih dodatkov, ki bodo stopniščni vzpenjalnik CargoMaster prilagodile prav vašim potrebam. Možna je tudi uporaba paketa baterij, ki vam močno poveča domet.

Nakladalna plošča z zaklepom
Širok izbor nakladalnih plošč

Na voljo je širok izbor različnih dimenzij nakladalnih plošč, ki vam bodo zagotovila varno nosilnost vašega tovora s stopniščnim vzpenjalcem. Dimenzije se razlikujejo tudi glede na izbrani model stopniščnega vzpenjalnika CargoMaster. V primeru, da potrebujete individualno oblikovano nakladalno ploščo, proizvajalec vašim željam prisluhne. Vse nakladalne plošče so zložljive, zato stopniščni vzpenjalniki CargoMaster v vozilu ne zavzamejo veliko prostora.

Pnevmatske gume
Gumirana ali pnevmatska kolesa

CargoMaster stopniščni vzpenjalci so standardno opremljeni s kolesi, ki imajo polno gumo. Taka kolesa so odporna proti udarcem in vbodom, hkrati nudijo dolgo dobo koristnosti. Za doplačilo pa imate na izbiro tudi pnevmatska kolesa, v sivi ali črni barvi.

Okvir za balone z vodo
Prilagoditve za različne zvrsti tovora – tudi za prevoz osebe

Za stopniščni vzpenjalnik CargoMaster so na voljo različni nastavki, ki bodo vaš tovor držali trdno na mestu. Držalo za okrogle predmete, podporni lok za posebno visoke predmete, držalo za balone z vodo, daljši pritrdilni trak za belo tehniko, samodejni pritrdilni trak, platforma za transport tovora v horizontalni poziciji, zadnja plošča v tekstilni ali gumirani izvedbi (proti zdrsu in praskam), podaljšani ročaji, električni ali ročni vertikalni dvig, pomoč za nagib, integrirani sedež za prevoz osebe.

Dodatne stopnice za kombi
Jeklene stopnice za dostavna vozila

Zahvaljujoč tem stopnicam, lahko stopniščni vzpenjalnik z naloženim tovorom udobno naložite in razložite v vaše dostavno vozilo ali na prikolico. Na voljo so pomične jeklene stopnice z višino 3, 4, ali 5 korakov. Če ima vaše vozilo vlečno kljuko, potrebujete pomožne stopnice z dodatno podporo. Nosilnost takšnih stopnic je 350 kg ali 500 kg.

Paket baterij
Paket baterij

Z dodatnim paketom baterij za stopniščni vzpenjalnik CargoMaster si zagotovite večji domet premagovanja stopnic in nadstropij. Baterije so zlahka odstranljive in tako primerne za hitro polnjenje, tudi v vozilu (12V). S to prilagodljivostjo stopniščni vzpenjalnik CargoMaster nudi domet delovanja brez konkurence.

Mega paket baterij
Mega paket baterij

Paket s še več baterijami in s še večjim dometom delovanja vašega CargoMaster stopniščnega vzpenjalca. Standardno baterijo ali paket baterij je v vsakem primeru hitro in lahko odstraniti, tako lahko med polnjenjem ene baterije (tudi v vozilu, 12V), medtem z drugo baterijo nemoteno delate naprej.

Avtopolnilec
Avtopolnilec

Če imate na eni vožnji veliko različnih strank in dostav, vam nemški proizvajalec AAT ponuja možnost polnjenja vašega CargoMaster stopniščnega vzpenjalca v vozilu. Tako bo baterija vedno napolnjena, do vaše stranke boste prišli pripravljeni. Dobavljivo v 12V ali 24V različici.

Polnilec
Polnilec

Polnilec je že priložen v paketu ob nakupu CargoMaster stopniščnega vzpenjalca. Samodejni polnilec se ob zaključku polnjenja izklopi.

Transportno kolo
Transportno kolo

S tem transportnim kolesom za stopniščni vzpenjalnik CargoMaster, lahko potiskate tovor na ravni površini z minimalnim fizičnim naporom, saj teža tovora sloni na tem kolesu. Preklop med stopniščnim vzpenjalnikom za stopnice in transportnim kolesom je enostaven. Na takšen način lahko enostavno višji tovor pripeljete skozi vrata.

Samodejni pritrdilni trak
Samodejni pritrdilni trak

Stopniščni vzpenjalnik CargoMaster je v paketu s standardnim pritrdilnim trakom, ki ga okoli tovora pričvrstite ročno. Na voljo pa imate tudi samodejni pritrdilni trak, ki sam sproti uravnava zatesnjenost okoli nameščenega tovora. Tak trak ima tudi samodejni povratni navoj. Dolžina traku je 3 metre, širina 5 centimetrov.

Opcija: platforma - gumirana ali tekstilna
Platforma za horizontalni transport

Za vse predmete, ki morajo med transportom ostati v horizontalni poziciji, stopniščni vzpenjalnik CargoMaster ponuja možnost montaže platforme za horizontalni transport. Le ta med prenosom po stopniščih tovor drži horizontalno. V kombinaciji s transportnim kolesom, boste tudi na ravnem lažje obdržali enak naklon tovora.

Držalo za okrogle predmete
Nastavek za okrogle predmete

Če prenašate visoke in okrogle predmete, ki vam sicer naslonjeni lahko hitro uidejo, stopniščni vzpenjalnik CargoMaster nudi rešitev za okrogle predmete. S prilagodljivimi držali lahko nastavite dovolj širine, ki predmet čvrsto držijo v naslonjeni poziciji. Na sliki je dodatek na modelu C400, z dodatnim električnim vertikalnim dvigom.

Zadnja stena - tekstil
Zadnja stena za naslon tovora

Dodatno je lahko na vaš stopniščni vzpenjalnik CargoMaster montirana zadnja stena, ki tovor ščiti pred zdrsom ali morebitnimi praskami. Na voljo je v tekstilni ali gumirani izvedbi.

Podporni lok
Podporni lok za višje predmete

To je dodatna opcija za naslon višjih predmetov, da se lažje vzpenjate s CargoMaster skozi stopnišča. Primeren je za transport višjih predmetov, saj imate tako več prostora za bolj pokončno držo pred stopniščnim vzpenjalcem na stopnicah. Dodatna držala pomagajo izboljšati center težnosti za lažje obvladovanje.

Nastavek za belo tehniko
Nastavek za belo tehniko

Če dostavljate pretežno belo tehniko, je proizvajalec posebej za vas ponudil nastavek za gospodinjske aparate. Tako ima stopniščni vzpenjalnik širši naslon, ki je odet v tekstil, da se novi gospodinjski aparati med transportom ne opraskajo, hkrati je v kombinaciji tudi daljši pritrdilni trak s širino 510 – 630 mm.

Prilagodljivi ročaji
Prilagodljivi ročaji

Na voljo so tudi dodatno nastavljivi ročaji po višini in naklonu. S tem si prilagodite optimalno težišče glede na vašo telesno višino. Hkrati pa s tako prilagodljivimi držali tudi lažje obvladate zelo visoke tovore, saj s tem pridobite več manevrskega prostora za gibanje pred stopniščnim vzpenjalcem na stopnicah. Na sliki je stopniščni vzpenjalnik CargoMaster, model C400 s prilagodljivimi ročaji.

Vertikalni dvig
Vertikalni dvig

Vaš profesionalni stopniščni vzpenjalnik CargoMaster lahko opremite tudi z vertikalnim dvigom. V tem primeru stopniščni vzpenjalnik, podobno kot paletni viličar, stoji na nogah, kadar ga vozite po ravnem. Na stopniščih deluje enako kot različice brez tega dodatka. Vertikalni dvig vam bo olajšal nakladanje in razkladanje predmetov iz vašega dostavnega vozila. Na sliki zgoraj je različica z ročnim dvigom, izberete pa lahko tudi električni dvig.

Plošča vertikalni dvig
Nakladalna plošča za vertikalni dvig

Priključek vertikalni dvig ima serijsko dve vilici. Vendar na vilici lahko dodatno zapnete tudi nakladalno ploščo, torej imate v enem stopniščnem vzpenjalcu možnost dvigovanja manjših palet ali klasičnega dviga tovora s ploščo. Vilice so lahko tudi podaljšljive.